Metamorfosemassage


Er zijn van die gebeurtenissen in je leven die veel impact hebben. Voor bijna iedereen is een sterfgeval, scheiding, verhuizing, wisseling van baan behoorlijk ingrijpend. Omdat ieder mens echter anders is, zijn er ook situaties die specifiek voor iemand moeilijk zijn te verwerken. Dat heeft te maken met gevoelsstructuren. Allerlei factoren beïnvloeden die vanaf je geboorte. Een gebeurtenis die voor jou ingrijpend is, zet de structuren vast. Dit is een onbewust proces.


"Help jezelf goed door een moeilijke periode heen"


Als jij sterk(er) door een dergelijke periode in je leven heen wilt komen, maak dan een afspraak voor een metamorfosemassage. Want die heeft een positief effect op jouw gevoelsstructuren. De massage brengt een energiebeweging in gang die je gevoelsstructuren losmaakt. Het gevolg is dat je meer vrijheid ervaart in geest en lichaam en je je meer bewust wordt van jouw kwaliteiten en innerlijke kracht. Je komt sneller door een moeilijke periode heen en je weet eerder welke verdere stappen nodig zijn in je leven.

Metamorfosemassage is in de jaren ’60 door Robert St. John ontwikkeld vanuit de reflexzonetherapie.

Uitgangspunten:

  • de zijkant van de voet, waarop de reflexzones van de ruggenwervels liggen, correspondeert met de prenatale periode (van conceptie tot geboorte)
  • in de zwangerschapsperiode waarin het menselijk lichaam in de baarmoeder wordt gevormd, wordt niet alleen de basis gelegd voor talenten en kwaliteiten maar ook voor latere defecten en stoornissen in onze mentale en fysieke structuur

De techniek bestaat uit een eenvoudige, zachtaardige massage van de reflexzone van de ruggengraat op de voeten, de handen en het hoofd.
Werken op de voeten zorgt dat er een beweging van verandering in gang wordt gezet
Werken op de handen helpt om tot handelen over te gaan.
Werken op het hoofd helpt om alles aan te sturen, om de gebeurtenissen te begrijpen.

Ik adviseer een frequentie van eenmaal per week. Het aantal weken hangt af van hoe ingrijpend de gebeurtenis is geweest. Ook kan de massage onderdeel zijn van een behandeltraject.

Deze massagevorm is geschikt voor iedereen die een positieve verandering wil. Ook aan te bevelen voor kinderen met leerproblemen.