Eveline Sastrokarijo-Dasiman


Het is weer een tijd geleden dat ik op kantoor werkte en dat deadlines en vergaande regelgeving voor de nodige stress zorgden. Het duurde even voordat ik mij ervan bewust was wat dat met mijn gezondheid en welbevinden deed. Maar het moment dat ik tot dat inzicht kwam, heeft de basis gelegd voor mijn werk als therapeut.

Altijd al had ik grote belangstelling voor natuurlijke behandelmethoden. Van huis uit ben ik bekend met massage om uiteenlopende klachten te verlichten of te verhelpen. Een logische stap was om deze vaardigheden te verdiepen en een opleiding te gaan volgen die met gezondheid te maken had. Een artikel over reflexzonetherapie wakkerde mijn belangstelling nog verder aan. Ik raakte vooral gefascineerd dat deze ‘vriendelijke en respectvolle’ therapie het herstelmechanisme van het lichaam stimuleert en de gezondheid aanzienlijk verbetert.

Enkele jaren later rondde ik de vierjarige hbo-opleiding Reflexzonetherapie (Haagse Academie voor Natuurgeneeswijzen) succesvol af. Daarna heb ik mij verdiept in de orthomoleculaire geneeskunde (Ortho Health Foundation).

Ik ben beëdigd en geregistreerd reflexzonetherapeut en gediplomeerd orthomoleculair epigenetisch therapeut.


"Met mijn combinatie van behandelingen help ik je graag op een natuurlijke manier
je gezondheid te bevorderen!"


Mijn visie:

Je gezondheid is je meest kostbare bezit. Als die zowel mentaal als fysiek in balans is, kun je het leven goed aan. Achterhaal de oorzaak van je klachten, dat is beter dan voor een snelle oplossing kiezen.

Hoewel je bij mij terecht kunt met veel klachten, heb ik als specialisatie: stressgerelateerde klachten.

Lidmaatschap en registraties

  • Licentielid bij VNRT (Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten)
  • RBCZ- registertherapeut® bij RBCZ (Stichting Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg)
  • SCAG; geschillencommissie voor de complementaire en alternatieve gezondheidszorg

Mijn praktijknaam Refline is een combinatie van Reflexzonetherapie em Eveline.