Stress


Hoe ga jij om met stress?

Herken jij tijdig de signalen van je lichaam als je onder spanning staat?

Wist je dat verkeerde voeding, medicijnen, (te veel) suiker, lawaai en milieuvervuiling ook belangrijke veroorzakers van stress zijn?

Normale stress is een natuurlijke reactie van je lichaam om alert te blijven en in actie te komen bij een gevaarlijke situatie. Zodra die voorbij is, kan je lichaam weer herstellen. Als je echter voortdurend onder spanning staat en moeite krijgt om met probleemsituaties om te gaan, is het evenwicht tussen spanning en ontspanning zoek. Je lichaam raakt overprikkeld en komt niet goed in de ruststand. Het blijft maar in de ‘aan’ staan. Dat heeft invloed op je zenuwstelsel, je immuunsysteem en je hormonale systeem. Er ontstaan gezondheidsproblemen.

Een paar voorbeelden daarvan zijn:

- nek- en schouderklachten
- slaapproblemen
- hoofdpijn
- stemmingswisselingen
- ontregelde menstruatiecyclus

Wat reflexzonetherapie voor jou doet als jij last hebt van stress

  • Helpt je op een zachte manier om spanning af te bouwen
  • Kalmeert je zenuwstelsel
  • Bevordert ontspanning
  • Verbetert je doorbloeding
  • Zorgt dat je lichaam afvalstoffen gaat afvoeren
  • Bevordert de opname van voedingsstoffen en zuurstof
  • Verbetert je slaappatroon waardoor je lichaam en geest ’s nachts herstellen
  • Brengt je lichaam en geest tot rust en geleidelijk in balans
  • Maakt je beter bestand tegen alle stress en spanning

Orthomoleculaire therapie maakt het compleet…

Voor het beste resultaat bied ik naast reflexzonetherapie orthomoleculaire therapie aan. Want langdurige stress ‘slurpt’ als het ware je voedingsstoffen op. Een voorbeeld hiervan is magnesiumtekort. Stel dat je het heel erg druk hebt op je werk, je bent bezig met een verhuizing en je probeert uit alle macht je partner en kinderen voldoende aandacht te geven. Kortom, je probeert alle ballen omhoog te houden. De hoeveelheid magnesium in je lichaam slinkt enorm. Dat merk je pas goed als je spierpijn, kramp of nek/schouderklachten krijgt. Ook lijkt het alsof je drukke en moeilijke situaties steeds moeilijker aankunt. Kortom, je bent in een vicieuze cirkel terecht gekomen. Behalve magnesium spelen nog meer waardevolle voedingsstoffen een rol in je lichaam om je geestelijk en lichamelijk vitaal te houden. Een behandeling die ik geheel op jou afstem en waarin ik reflexzonetherapie combineer met voedings- en leefstijladviezen is dan precies wat je nodig hebt.

Natuurlijker kan het niet!